NIEUW | E-learning Spelhervattingen

| Jelmer de Zwart | Uitgelicht

De makers van De Voetbaltrainer hebben een nieuwe e-learning ontwikkeld. In vier modules wordt in deze e-learning ingegaan op alle typen spelhervattingen. In deze online cursus, waarmee je 4 KNVB-studiepunten verdient, leer je aan de hand van wedstrijdbeelden, het tactiekbord en trainingsvormen alles over de verschillende spelhervattingen. De vier modules zijn:

 • De vrije trap
 • De hoekschop
 • De inworp
 • De aftrap, de penalty en de doeltrap

Spelhervattingen

Er zijn verschillende spelhervattingen met elk hun eigen, specifieke kenmerkende. Daarom is het voor trainer/coaches een interessant onderwerp om tot in detail uit te lichten. Dat doen we in deze nieuwe cursus van de VBT Academie. In vier modules wordt in deze e-learning ingegaan op de verschillende spelhervattingen.

In de eerste module worden de directe vrije trap en de indirecte vrije trap (verdedigend én aanvallend) besproken. De tweede module staat in het teken van de hoekschop. In deze module worden aspecten besproken van de hoekschop verdedigend en van de hoekschop aanvallend. In de derde module staat de inworp centraal. Aan bod komen verschillende varianten van de inworp aanvallend en verschillende uitgangspunten voor de inworp verdedigend. De vierde en laatste module gaat over de aftrap, de penalty en de doeltrap. Binnen al deze vier modules vind je beeldmateriaal, wedstrijdvideo’s en trainingsvormen. Door middel van tussentijdse toetsen testen we je kennis van de spelhervatting. Hiermee hopen wij u als trainer verschillende mogelijkheden aan te reiken zodat iedere trainer zelf kan kiezen welk ‘antwoord’ het beste past bij zijn voetbalvisie.

Inhoud

Dit kun je verwachten bij het volgen van de cursus:

 • Onbeperkt toegang tot de cursus (4 modules-50 lessen).
 • Zonder tijdsdruk: volg de cursus wanneer het jou uitkomt.
 • Multimediaal met video’s en tussentijdse toetsing.
 • Tijdsbesteding van 5 tot 7 uur.
 • Toegang tot het discussieforum voor cursisten.
 • Ontvang een certificaat en 4 KNVB STUDIEPUNTEN bij succesvol afronden.
 • Kosten €125,-.
 • Kosten €75,- (via kortingscode) CBV leden en abonnees vakblad De Voetbaltrainer.

Meer informatie, aanmelden of direct beginnen >>

Gerelateerd
Uitgelicht

NIEUW Boek: Trainen op cognitieve vaardigheden

Uitgelicht

NIEUWE E-learning: Pedagogisch handelen

Uitgelicht

Top 200 seizoen 2022-2023