Gisteren werden de Rode Duivels uitgeschakeld in de poulefase van het WK in Qatar. De Gouden Generatie vergeet daarmee een prijs te pakken, anders dan een heel hoge klassering op de FIFA-ranglijst voor landenteams. Bondscoach Roberto Martínez gaf direct na afloop aan zijn contract bij de Belgische bond niet te zullen verlengen en bleef daarmee alle discussie voor. In België zal men zich afvragen of er wederom een bondscoach moet komen die tevens Technisch Directeur van de bond is. Waar de prestaties van het nationale team misschien achterbleven bij de torenhoge verwachtingen, heeft het Belgische voetballandschap de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Niet in de laatste plaats is dat gekomen door de inbreng van de Spaanse trainer.

De Voetbaltrainer sprak hem een jaar geleden voor editie 263. Logisch dat de helft van het interview ging over de ‘andere werkzaamheden’ van de bondscoach, in zijn rol als Technisch Directeur. Het artikel van toen valt nu te lezen via deze link. (klik op link of foto voor artikel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.