Edities van De VoetbalTrainer zijn niet langer beschikbaar als PDF. In plaats daarvan hebben we CoachVak, een nieuwe database boordevol met artikelen van De VoetbalTrainer en gratis voor abonnees. CoachVak is te gebruiken op voetbaltrainer.nl/coachvak/ en via de onze app. De JeugdVoetbalTrainer is voor abonnees gratis te downloaden vanuit de shop.

[pdf issuu_pdf_id=”111102094019-2bb6cc669ad64337a229c4c01e74b291″]

De Verlenging

Auteur: redactie

Russische opleiding volgens westerse maatstaven

In het land dat het WK in 2018 wel mag organiseren, zijn Louis Coolen en Roland Vroomans bezig aan een megaproject. Zij geven leiding aan de Konoplev voetbalacademie in de regio Toljatti, duizend kilometer ten oosten van Moskou. Hun verhaal blijkt van begin tot eind boeiend voor iedereen die bezig is met opleiden van voetbaltalenten.

Auteur: Paul Geerars

Eerzucht eigen jeugd basis van succes

Richard Karrenbelt en Sportclub Genemuiden hebben een duidelijke klik. De Apeldoornse oefenmeester is vanaf het begin van dit seizoen trainer van de Topklasser uit het tapijtstadje. Met een leeuwendeel aan eigen opgeleide spelers presteert de club opvallend goed in de zaterdagtopklasse en in het nationale bekertoernooi. Karrenbelt heeft het naar de zin in de kop van Overijssel. Met een goede balans tussen hart en verstand streeft hij aanvallend voetbal na. Een visie die past bij de hechte Genemuidense gemeenschap.

Auteur: Nijboer, Hans

Veel talent verloren door gebrek aan mentale coaching

Dit voorjaar introduceerde keeperstrainer Maarten Arts zijn dvd ‘Keeperstraining compleet’. Aan deze middag werkten diverse gerenommeerde keeperstrainers mee. Aan het einde van de middag ontspon zich tijdens het forum een interessante discussie toen Hans van Breukelen betoogde dat de instelling en mentaliteit van de sporter voor zestig procent zijn succes bepalen. Bovendien vindt Van Breukelen dat trainers veel te weinig aandacht besteden aan mentale aspecten.

Auteur: Ruud Doevendans

Het andere gelijk

Auteur: Tjeu Seeverens

Het meten van voetballen

Tijdens het afgelopen WK2010 werd Zuid-Korea begeleid met het Inmotio-systeem. Tijdens iedere training werden alle spelers gevolgd. Zodoende kon Raymond Verheijen voor het eerst zijn periodisering op een wetenschappelijke manier toetsen. De uitkomsten blijken baanbrekend.

Auteur: Verheijen, Raymond

Tactiek en training

Het systeem 1:4:4:2 in een ruit kan bij de tegenpartij voor grote problemen zorgen in de teamfunctie verdedigen. Om succesvol te zijn moet het aanvallende team ook aan de nodige voorwaarden voldoen. De Voetbaltrainer zet in dit artikel de individuele, linie- en teamtaken op een rijtje.

Auteur: Ducaneaux, Theo

Minder blessures in de winter, hoe bereik je dat?

In de koude wintermaanden wordt doorgaans minder gevoetbald in Nederland. Dat komt door de feestdagen aan het eind van elk jaar, maar ook door de weers- en veld – omstandigheden. Sommige trainers draaien de trainingsomvang terug, andere gaan met hun team op trainingskamp en weer anderen gaan onverstoord verder in het reguliere tempo. Wat is verstandig? Wij vroegen het Harry Dost, gespecialiseerd trainer bij FC Twente.

Auteur: Dost, Harry

Dossier amateurtrainer (3)

Het voor een langere periode volgen van een hoofdtrainer zorgt voor een andere kijk op het vak van voetbaltrainer. Dit seizoen volgen we Erick Verschuren bij tweedeklasser Sportclub Irene. Hij staat nu met zijn ploeg, na de promotie van vorig seizoen, laag in de ranglijst en heeft daarom besloten om zijn speelwijze te veranderen.

Auteur: Qasim Hakim

B-jeugd

Auteur: Weelink, Gerjos

C-jeugd

Auteur: Weelink, Gerjos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.