Top 200 hoogst spelende amateurclubs: Friesland

Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en de jeugdteams O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15, O14 en O13 actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Friesland te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Friesland

Twaalf clubs uit Friesland staan in de Top 200 amateurclubs, een respectabel aantal. Opvallend genoeg staat van die teams slechts één bij de eerste honderd. ONS Sneek is terug te vinden op de 47e plek. Dat betekent een flinke daling ten opzichte van vorig seizoen, toen het ook al was gedaald.

Vier clubs stonden vorig seizoen bij de eerste honderd, maar nu niet meer: Drachtster Boys, vv Heerenveen, Blauw Wit ’34 en LAC Frisia 1883. Goed nieuws is er ook. Buitenpost steeg een flink aantal plekken op de ranglijst en is nu de derde club van Friesland. Met Harkemase Boys en GAVC zijn er twee nieuwkomers de ranglijst binnengekomen.

  

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio. In onze webshop en bij abonnementen vind je de producten die De Voetbaltrainer aanbiedt om de trainer/coach van meer deskundigheid te voorzien.