Top 200 hoogst spelende amateurclubs: Noord-Brabant

Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en de jeugdteams O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15, O14 en O13 actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Noord-Brabant te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Noord-Brabant

VV Una is terug in de top-vijf. Niet vanwege een promotie van het eerste team, want dat speelde vorig seizoen ook al in de Derde Divisie zondag. De terugkeer bovenin is een gevolg van de promotie van veel jeugdteams. Vorig seizoen stond UNA nog 65e op de ranglijst voor jeugd, nu op plek twaalf.

OJC Rosmalen heeft flink wat plekken ingeleverd omdat de club geen JO14-team heeft, en daarmee dus geen punten verdient. Ook Baronie is flink weggezakt op de ranglijst, van de zestiende plek naar een plaats net buiten de eerste vijftig.

In de middenmoot van de Noord-Brabantse ranglijst valt de stijging van HVCH en in nog sterkere mate Brabantia, Sarto en Emplina op. Unitas ’59 is de hoogste debutant in de lijst, met plek 165. 

  

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio. In onze webshop en bij abonnementen vind je de producten die De Voetbaltrainer aanbiedt om de trainer/coach van meer deskundigheid te voorzien.