Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en de jeugdteams O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15, O14 en O13 actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Noord-Holland te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Noord-Holland

AFC is opnieuw de hoogst spelende amateurclub van Nederland, net als in de vijf eerdere edities. Het eerste elftal speelt in de Tweede Divisie en ook alle jeugdteams spelen op hoog niveau. Noord-Holland levert met Koninklijke HFC, net als vorig seizoen, ook de nummer twee in de lijst. In het seizoen 2013/2014 stond die club nog op plek 88.

RKVV Dem is flink gestegen. Vorig seizoen stond de club uit Beverwijk niet eens in de top-50, nu is de top-10 ineens dichtbij. Hetzelfde geldt voor Hollandia uit Hoorn. ASV De Dijk zet de stijging in niveau bij de jeugdteams voort, al levert het dit seizoen wel punten in vanwege de degradatie uit de Tweede Divisie.

In de ‘subtop’ en ‘middenmoot’ van Noord-Holland hebben ADO ’20, Fortuna Wormerveer, RKAV Volendam, WB-HEDW, ODIN ’59, Swift en Victoria flinke stappen gemaakt op de lijst. Met Zaanlandia, Aalsmeer FC, NVC Naarden en SDZ kent Noord-Holland verder vier nieuwkomers.

  

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio. In onze webshop en bij abonnementen vind je de producten die De Voetbaltrainer aanbiedt om de trainer/coach van meer deskundigheid te voorzien.