Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en de jeugdteams O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15, O14 en O13 actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Overijssel te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Overijssel

In de Top 200 zijn dertien clubs uit Overijssel terug te vinden. Koploper van de provincie is nog steeds Quick ’20, al moet die club dit seizoen wel zes plekken inleveren ten opzichte van 2017/2018. Door een kleine stijging in het puntenaantal is Excelsior ’31 in het provincieoverzicht van plek vier naar plek twee doorgegroeid.

Als gevolg van degradaties van jeugdteams die meetellen in de ranking zijn HHC Hardenberg (Tweede Divisie) en HSC ’21 (Derde Divisie zondag) wat weggezakt op de ranglijst. Genemuiden stond vijf seizoenen geleden nog in de top-25, maar stijgt slechts één plekje ten opzichte van vorig jaar. Oranje Nassau en SVZW keren na een afwezigheid van twee seizoenen terug in de lijst.

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio. In onze webshop en bij abonnementen vind je de producten die De Voetbaltrainer aanbiedt om de trainer/coach van meer deskundigheid te voorzien.