Top 200 hoogst spelende amateurclubs: Zuid-Holland

Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en de jeugdteams O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15, O14 en O13 actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Zuid-Holland te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Zuid-Holland

Noord-Holland mag dan de eerste twee plekken van de Top 200 bezetten, Zuid-Holland is uitstekend vertegenwoordigd in de top-tien. Excelsior Maassluis en Alphense Boys staan op plek drie en vier, terwijl ook Quick Boys, Quick (Den Haag) en Barendrecht bij de eerste tien staan. 

Net daaronder heeft Westlandia een mooie sprong gemaakt richting de elfde plek. Hetzelfde geldt voor HBS, dat nu op plek 17 staat. FC Lisse en Spijkenisse zijn vanwege de degradaties van hun eerste teams wat plekken gezakt. Ook Spartaan ’20 moet flink wat plekken prijsgeven. Bij die club gebeurt dat vanwege de degradatie van teams in de jeugd.

Een mooie ontwikkeling is terug te zien in Hendrik-Ido-Ambacht. ASWH stijgt namelijk voor de vijfde achtereenvolgende keer op de ranglijst en maakt dit keer zelfs een reuzensprong. Ook FC ’s Gravenzande, VELO en Den Hoorn hebben de weg naar boven ingezet.

  

Van de teams die vorig seizoen ook al in de Top 200 stonden, zijn Xerxes DZB, Scheveningen en HVV Den Haag de belangrijkste stijgers. Maar liefst negen teams stonden vorig seizoen niet op de lijst en nu wel. SJC springt daarbij het meest in het oog, dat mede dankzij de promotie naar de Derde Divisie op plek 118 staat. 

  

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio. In onze webshop en bij abonnementen vind je de producten die De Voetbaltrainer aanbiedt om de trainer/coach van meer deskundigheid te voorzien.