Top 200 hoogst spelende amateurclubs: Friesland

Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en verschillende jeugdteams actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Friesland te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Friesland

Het aantal Friese clubs in de Top 200 is gedaald van twaalf naar negen. Vijf clubs haalden de lijst vorig jaar wel en dit jaar niet: Bergum, GAVC, Be Quick Dokkum, Zeerobben en SC Joure. Daar staan twee nieuwkomers tegenover: SWZ BOSO Sneek en Balk, op de laatste twee plekken in de lijst.

Aan de bovenkant is er wel progressie geboekt. Vorig seizoen was ONS Sneek nog de enige Friese club in de Top 100, nu hebben ook Drachtster Boys en Blauw Wit ’34 zich bij dit ‘linkerrijtje’ gevoegd. Vooral Drachtster Boys maakte een flinke ontwikkeling door, met tien punten meer dan vorig seizoen, allemaal behaald bij de jeugdteams.

Top 200 Friesland

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio.

Mediatheek

De Voetbaltrainer helpt trainers en andere mensen binnen voetbalclubs om hun kennis en kunde te vergroten. Benieuwd hoe we jou daarbij kunnen helpen?