Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en verschillende jeugdteams actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Groningen te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Groningen

Het aantal Groningse clubs in de Top 200 is gedaald van zes naar vier. Drie clubs die er vorig seizoen nog in stonden, haalden de lijst dit jaar niet: SV Bedum, Gorecht en vv Winsum. Daartegenover staat één nieuwkomer: Hoogezand, de club die de eerste vijf seizoenen wél steevast tot de Top 200 amateurclubs behoorde.

Be Quick 1887 draaide in de eerste vijf seizoenen telkens in de top-vier mee. Vorig seizoen zakte de club naar de zevende plek, nu zelfs naar plek veertien. Het eerste elftal bleef in de Hoofdklasse spelen, bij de jeugd werden dit seizoen twee punten minder behaald. Omdat veel andere clubs wél meer punten pakte, is deze veertiende plek het gevolg.

Top 200 Groningen

Op de landingspagina van https://www.voetbaltrainer.nl/top-200-seizoen-2019-2020/de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio.

Mediatheek

De Voetbaltrainer helpt trainers en andere mensen binnen voetbalclubs om hun kennis en kunde te vergroten. Benieuwd hoe we jou daarbij kunnen helpen?