Top 200 hoogst spelende amateurclubs: Noord-Holland

Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en verschillende jeugdteams actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Noord-Holland te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Noord-Holland

Evenals de voorgaande zes jaargangen is AFC de hoogst genoteerde amateurclub van Nederland. De Amsterdamse vereniging daalde een punt, maar houdt nog vijf punten voorsprong op de nummer twee op de algemene ranglijst, Alphense Boys.

Koninklijke HFC begon in het seizoen 2013/2014 nog op plek 88, maar steeg spectaculair tot aan de tweede plek. Dit seizoen is er voor het eerst een daling, naar plek drie. RKVV DEM steeg juist opnieuw, net als alle seizoenen daarvoor, en staat nu vijfde.

Top 200 Noord-Holland

In het rechterrijtje van de Top 200 staan zeven clubs die vorig seizoen niet tot de 200 beste amateurverenigingen van Nederland behoorden: DCG, Kolping Boys, FC Uitgeest, HSV de Zuidvogels, Bloemendaal, RKVV Velsen en De Zouaven. Daar staat het vertrek van vier clubs tegenover.

Top 200 Noord-Holland II

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio.

Mediatheek

De Voetbaltrainer helpt trainers en andere mensen binnen voetbalclubs om hun kennis en kunde te vergroten. Benieuwd hoe we jou daarbij kunnen helpen?