Top 200 hoogst spelende amateurclubs: Overijssel

Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en verschillende jeugdteams actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Overijssel te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Overijssel

Vergeleken met vorig seizoen zijn er veel wijzigingen in de Top 200 als het gaat om clubs uit Overijssel. SVI, DOS Kampen, FC Dalfsen, WVF en DETO horen er nu wel bij, terwijl Oranje Nassau, SVZW en Be Quick ’28 dit seizoen niet bij de eerste 200 amateurclubs staan.

Excelsior ’31 verloor twee punten bij de jeugdteams, maar kreeg er ook vijf bij dankzij de promotie van het eerste naar de Derde Divisie. Daarmee is het nu de hoogst genoteerde club uit Overijssel. Quick ’20 zakte juist ver weg omdat het eerste elftal degradeerde: van plek 19 naar plek 60. HHC Hardenberg pakte één punt meer, maar zakte desondanks op de ranglijst.

Top 200 Overijssel

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio.

Mediatheek

De Voetbaltrainer helpt trainers en andere mensen binnen voetbalclubs om hun kennis en kunde te vergroten. Benieuwd hoe we jou daarbij kunnen helpen?