Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 clubs samen. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop het eerste team en verschillende jeugdteams actief zijn. Hieronder zijn de teams uit Zuid-Holland te vinden die in de Top 200 voorkomen.

Zuid-Holland

Zuid-Holland staat met maar liefst vijftig (!) clubs in de Top 200. Quick Boys is dit seizoen de hoogst genoteerde club uit Zuid-Holland in de Top 200 amateurclubs. Zowel bij het eerste team (promotie naar de Tweede Divisie) als de jeugd pakten de Katwijkers vijf punten meer dan vorig seizoen.

Alphense Boys pakte de meeste punten van alle teams in Nederland in de jeugdafdeling, twee meer dan AFC. Eervolle vermeldingen zijn verder op zijn plaats voor Westlandia (van plek 11 naar 6), Jodan Boys (van plek 81 naar 21), ASWH (de zesde stijging op een rij), ARC (van plek 100 naar 43) en Noordwijk (van plek 128 naar 57).

Top 200 Zuid-Holland

In de tweede helft van de vijftig clubs uit Zuid-Holland staan vijf verenigingen die vorig seizoen de lijst niet haalden: Nootdorp, Die Haghe, FC Rijnvogels, Hillegersberg en Olympia. Daar staat het vertrek van twee clubs tegenover: Zwaluwen en Hillegom.

Top 200 Zuid-Holland II

Op de landingspagina van de Top 200 vind je de gehele lijst, evenals overzichten voor de jeugd en per regio.

Mediatheek

De Voetbaltrainer helpt trainers en andere mensen binnen voetbalclubs om hun kennis en kunde te vergroten. Benieuwd hoe we jou daarbij kunnen helpen?