Top 200 seizoen 2020-2021

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Nieuwe ranglijst

Samengesteld door de makers van De Voetbaltrainer. Met een aangepaste puntentelling door de nieuwe competitieopzet.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Top 200


Overzicht van de 200 hoogstspelende amateurclubs in Nederland.
Naar Top 200

Nieuwkomers


Welke clubs zijn nieuw in de Top 200?
Bekijk nieuwkomers

Top 200 jeugd

Top 200 Jeugd seizoen 2020-2021
Overzicht van de Top 200 van 2020-2021 voor jeugdteams.
Top 200 Jeugd

Puntentelling

Hoe stelt de redactie de Top 200 samen?
Overzicht puntentelling

Provincie-overzicht

De ranglijsten per provincie (de ‘scores’ opgeteld).
Bekijk provincie-overzicht

Van de redactie

Ons voetbal ligt stil. Op de amateurvelden wordt op dit moment helemaal niet meer gespeeld en trainen is voor senioren eigenlijk ook praktisch onmogelijk. We hebben daarom als redactie van De Voetbaltrainer de laatste maanden vaak overleg gehad over het al dan niet publiceren van de Top 200. ‘Zou het wel in dank worden afgenomen?’, zo stelden we onszelf de vraag. Uiteindelijk zijn er minimaal twee redenen geweest om juist wél met de nieuwe Top 200 te komen: Op de eerste plaats hebben we vaak de vraag gekregen wanneer we weer de ranglijst gingen publiceren.

Als tweede reden voeren we de nieuwe competitiestructuren op, met toevoeging van Onder 18, Onder 21 en Onder 23. Nu deze leeftijdscategorieën een volwassen plek hebben gekregen in het voetballandschap, moesten wij een modus vinden om hier rekening mee te houden. We hebben geprobeerd om deze teams op een zo goed mogelijke manier op te nemen in de puntentelling. Hier zijn keuzes gemaakt. Daar kun je over discussiëren. Een belangrijk uitgangspunt is echter dat we het als onze verantwoordelijkheid zien om de ranglijsten over de jaren heen te kunnen blijven vergelijken…

Hopelijk draagt de publicatie van de Top 200 ook een positief steentje bij: trots om bij die club te horen die weer gestegen is, of de club die wéér een hoge positie in de ranglijst inneemt of er zelfs nieuw in komt. En als we dan straks weer mogen, er weer samen tegenaan te gaan!

Hoewel wij als redactie alles in het werk hebben gesteld om de lijst zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen, kan er altijd een onjuistheid ingeslopen zijn. Neem dan ook gerust contact met ons op bij vragen of suggesties via [email protected]

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

VBT Academie

Vanaf de bank bijblijven in het Trainersvak? Dat kan bij de VBT Academie! Volg je online cursus gewoon vanuit huis + KNVB-studiepunten.
Bekijk cursusaanbod 

De Voetbaltrainer #255

In De Voetbaltrainer #255 de complete lijsten en achtergronden van de Top 200. Vanaf 1 februari bij onze abonnees op de mat en los verkrijgbaar via onze shop.
Bekijk dit nummer #255

TrainingsPlanner voor clubs

Speciaal ontwikkeld voor clubs. Het gemak van één programma met 1000+ oefenvormen voor alle (jeugd) trainers. Probeer 14 dagen op proef.
Ja, dit wil ik proberen