Top 200 seizoen 2022-2023

Na een jaar van onderbreking door corona, heeft de Voetbaltrainer weer een Top 200 van amateurclubs samengesteld. Deze lijst komt tot stand op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Wel zijn in de berekeningssystematiek enkele aanpassingen doorgevoerd.

Top 200

Overzicht van de 200 hoogstspelende amateurclubs in Nederland.

Naar top 200

Top 200 jeugd

Overzicht van de Top 200 van 2022-2023 voor jeugdteams.

Top 200 jeugd

Provincie-overzicht

De ranglijsten per provincie (de ‘scores’ opgeteld).

Bekijk provincie-overzicht

Nieuwkomers

Overzicht van de 200 hoogstspelende amateurclubs in Nederland.

Naar top 200

Puntentelling

Overzicht van de Top 200 van 2022-2023 voor jeugdteams.

Top 200 jeugd

Logo Top 200.

Download

Van de redactie

Voor de negende keer, en na een jaar onderbreking door corona, heeft De Voetbaltrainer de Top 200 van amateurclubs samengesteld. Deze lijst komt tot stand op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Wel zijn in de berekeningssystematiek enkele aanpassingen doorgevoerd.

Hoewel wij als redactie alles in het werk hebben gesteld om de lijst zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen, kan er altijd een onjuistheid ingeslopen zijn. Neem dan ook gerust contact met ons op bij vragen of suggesties via [email protected].

Van vakblad tot de beste oefenstof. De Voetbaltrainer is er voor trainers en clubs.

Cursus pedagogisch handelen

Als jeugdtrainer betrokken bij de jongste jeugd en wil je goed pedagogisch handelen? Volg de cursus pedagogisch handelen <15.

Bekijk de cursus

De JeugdVoetbaltrainer

Maak kennis met De JeugdVoetbaltrainer een katern van De Voetbaltrainer. In editie 86 o.a.: verdedigen van diepteloopacties, formaties en meer.

Bekijk het gratis voorbeeldexemplaar

E-book visie op Jeugdopleiding

In dit e-book vind je 11 inspirerende artikelen over het opleiden van talenten. Praktisch e-book vol ideeën om zelf toe te passen in de praktijk.

Bekijk het E-book

Schrijf je in voor de nieuwsbrief