VACATURE Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) D.O.S.C. Den Dolder.
Contact & meer informatie bij Paul Rondeel, manager TC D.O.S.C. rondeel@casema.nl of bij voorkeur even bellen met elkaar 06 28 26 78 57. Reageren op deze vacature kan tot en met 12 juni 2022.

De HJO bij D.O.S.C. uit Den Dolder neemt een sleutelrol in en betekent veel voor de jeugdvoetbalafdeling. Niet alleen bewaakt de HJO de rode draad bij de uitvoering van het technisch beleid, maar zorgt ook voor de ontwikkeling van de kennis & vaardigheden bij alle jeugdvoetbal-trainers/coaches.

De HJO maakt deel uit van de TC bij D.O.S.C. en heeft op die manier directe invloed op de algehele kwaliteit van de jeugdvoetbalafdeling, dus ook voor de breedtesport. Deze veelzijdige functie is relatief nieuw voor D.O.S.C. en daarom is er voldoende ruimte voor eigen inbreng door de HJO.

In s2022-2023 zijn de operationele werkgebieden met de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden voor de D.O.S.C. HJO:
–> Bereid voor, verzorgt en doet de naloop van themasessies breedtesport. Dit zijn in totaal 9 sessies gedurende het seizoen voor de jeugdtrainers/coaches, in 3 groepen: onderbouw I en II & de bovenbouw.
–> Co-samensteller van de allereerste uitgave “D.O.S.C. JV-TC Start boekje” voor de instromende nieuwe jeugdtrainers/coaches onderbouw.
–> Ontwikkelt de D.O.S.C. speelwijze bij de prestatieve jeugdteams (O13 t/m O23). Doet dit samen met de jeugdtrainers/coaches middels 3- weekse cyclus themasessies, inclusief veldpraktijkbegeleiding. De speelwijze komt voort uit de bestaande D.O.S.C. gemeenschappelijke voetbaltechnische basisuitgangspunten.
–> Neemt zelf initiatieven om ad hoc jeugdtrainers/coaches te voorzien van praktische handvatten voor hun trainingen en wedstrijden. Deze handvatten hebben altijd betrekking op twee belangrijke D.O.S.C. beleidsplan onderdelen. Een daarvan omvat de bestaande 7 sportpedagogische principes.
–> Zorgt voor organisatorische begeleiding bij de individuele talentontwikkeling in samenspraak met betrokken jeugdtrainers/coaches (het zgn. D.O.P. programma)
–> Is verantwoordelijk voor de jeugddoelverdedigers aanpak (opleiding, trainers, doorstroming, selectie)
–> Heeft een stem in het samenstellingsproces (mrt-apr) van de jeugdteams voor een komend seizoen en parallel daaraan een stem bij de evaluatie van de jeugdtrainers/coaches van de prestatieve teams.
De HJO bij D.O.S.C. is geen reserve jeugdvoetbaltrainer/coach om tekorten op te vangen en heeft tevens geen jeugdteamverantwoordelijkheid. D.O.S.C. heeft zgn. leeftijdscoördinatoren die per leeftijdscategorie het wekelijkse reilen en zeilen ondersteunen van hun resp. teams. De HJO heeft ook op dat punt geen taak.

De HJO bij D.O.S.C. is minimaal 10 uur per week beschikbaar (on- & off pitch) en werkt op contractbasis per seizoen met een vaste vergoeding. Bij voorkeur volgt de HJO de bestaande VKC of de HO – B opleiding bij de KNVB Academie of heeft deze succesvol doorlopen. Een referentieonderzoekje en VOG verklaring is onderdeel van het standaard D.O.S.C. kaderselectieproces.

Den Dolder, 12 mei 2022. Contact & meer informatie bij Paul Rondeel, manager TC D.O.S.C. rondeel@casema.nl of bij voorkeur even bellen met elkaar 06 28 26 78 57.
Reageren op deze vacature kan tot en met 12 juni 2022

Reageren op deze plaatsing