TrainersShop

De VoetbalTrainer nr. 248

 16,95

  • Mini-special Teamontwikkeling
  • Edward Sturing, Vitesse: groot interview
  • Jelle ten Rouwelaar: aandacht is goud
  • ‘Diepte achter verdediging’: 6 topclubs geanalyseerd’
  • Oefenvormen en keeperstraining
  • Dilemma’s na nederlagen: dossier Groene Ster III

Maartnummer van De Voetbaltrainer #248

Artikelnummer: 31045 Categorie: Tag:

Beschrijving

Edward Sturing, Vitesse: ‘Elke interim-situatie is anders’

Clubicoon en voetbaldier pur sang Edward Sturing staat voor de vijfde maal aan het roer van ‘zijn’ Vitesse. In zijn jaren als profvoetballer schreef Sturing alle trainingen van trainers als Bert Jacobs, Ronald Spelbos en Leo Beenhakker uit, omdat hij wilde doorgronden hoe zij dachten en trainden.

Jelle ten Rouwelaar over zijn werkwijze

Op basis van eigen ervaringen, scholingen en cursussen bekwaamde Ten Rouwelaar zichzelf op dit vlak. Hij ontwikkelde een visie op het trainen van keepers en deelt die in dit artikel met onze lezers.

Diepte achter de verdediging

Een kort moment van oogcontact tussen passer en ontvanger, een perfecte pass in de loop en een koelbloedige afronding: diepgang achter de laatste lijn van de tegenstander is mooi én effectief. We pakten er een stapelbeeldmateriaal bij van de beste clubs van dit moment en destilleren daaruit de belangrijkste aandachtspunten voor diepgang achter de verdediging.

De opleidingsvisie van de beste amateuropleiding van Nederland

Ieder jaar stelt De Voetbaltrainer de Top 200 van best presterende amateurteams samen. Bovenaan de lijst van de jeugdteams prijkt de naam van Alphense Boys. De jeugdselectieteams spelen op een hoog niveau en jaarlijks worden vele talenten gescout door de opleiding van een bvo. Kortom, de hoogste tijd om met de betrokkenen in gesprek te gaan over de manier van werken.

VVW: ‘Teamtrainen loslaten om talenten individueel te ontwikkelen’

VVW uit Wervershoof heeft het traditionele concept ‘trainer traint een team op vaste avonden in de week’ losgelaten. Om jeugdvoetballers de kans te geven zich verder te ontwikkelen, wordt vier keer per week een training aangeboden. Technisch Jeugdcoördinator Sander Lobbes: ‘Elke jeugdspeler tot en met Onder 14 moet minimaal één keer trainen. Maar zij kunnen nu dus vier keer in de week trainen. Maakt niet uit welk niveau je hebt.’

Oefenstof: beste van online

Regelmatig pakken we in gesprek met een trainer een bepaalde trainingsvorm bij de hoorns en zoomen we in op de doelstellingen, coachopmerkingen en methodische stappen binnen die vorm. Soms is het ook interessant om juist wat verder uit te zoomen en te kijken hoe er zoal wordt getraind bij verschillende teams in de top. Een overzicht daarvan, gecombineerd met andere nuttige oefenstof die online te vinden is.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De VoetbalTrainer nr. 248” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.