TrainersShop

De VoetbalTrainer nr. 247

 16,95

  • Minispecial La Liga, de Spaanse competitie
  • Johnny Jansen stabiliseert sc Heerenveen, groot interview
  • Wouter Vrancken: positief voetbal bij KV Mechelen
  • Jong Oranje ‘Liniebespreking’
  • Oefenvormen en keeperstraining (120 oefeningen)
  • De ‘prijs’ van bekersucces: dossier Groene Ster

 

Artikelnummer: 31044 Categorie: Tag:

Beschrijving

Johnny Jansen stabiliseert SC Heerenveen

Met ingang van het lopende seizoen is Jansen officieel hoofdtrainer van de club, waar-mee hij een langgekoesterde wens in vervulling zag gaan. Het bedje was niet gespreid, want Heerenveen – vorig seizoen bijna de meest gepasseerde verdediging in de Eredivisie – kon wel wat stabiliteit gebruiken.

Wouter Vrancken speelt positief voetbal met KVM

KV Mechelen kroonde zich vorig seizoen tot kampioen in 1B, de Belgische Tweede Klasse. Dat deed het onder de nieuwe trainer Wouter Vrancken, een jonge veertiger die zelf actief was als profvoetballer en die de lijn van vorig jaar nu doortrekt. Dat gebeurt met positief voetbal én resultaten.

Liniebespreking bij Jong Oranje

Met twaalf punten uit vier wedstrijden, waaronder een knappe zege op het sterke Portugal, lijkt Jong Oranje goed op weg richting het naderende EK. De Voetbaltrainer volgt het team van Erwin van de Looi op de voet. In deze aflevering praten we met de coach van Jong Oranje en zijn assistent Marcel Groninger over de ontwikkeling van hun ploeg, waarbij de nadruk ligt op liniebesprekingen en -trainingen. En dat hoeft, zo zeggen zij, niet per se onderverdeeld te worden in achterhoede, middenveld en voorhoede.

Oefenstof: beste van online

Regelmatig pakken we in gesprek met een trainer een bepaalde trainingsvorm bij de hoorns en zoomen we in op de doelstellingen, coachopmerkingen en methodische stappen binnen die vorm. Soms is het ook interessant om juist wat verder uit te zoomen en te kijken hoe er zoal wordt getraind bij verschillende teams in de top. Een overzicht daarvan, gecombineerd met andere nuttige oefenstof die online te vinden is.

Jeroen Steeman over het (on)zichtbare groepsproces

Of je nu als trainer-coach een team begeleidt of dat je zelf onderdeel uitmaakt van een team, je zult het vast herkennen: in elk team heb je te maken met leiders en volgers, met spelers met veel invloed en met weinig, met negatief gedrag en met positief gedrag. Hoe ga je hier als trainer-coach mee om? Wat is er eigenlijk te sturen? De winterstop is, zeker omdat je halverwege de competitie bent, een uitgelezen moment om hierover na te denken. In dit artikel spreken we over de rol van invloed met Jeroen Steeman.

Dossier Groene Ster (2)

Deze keer deel 2. Met o.a. de tactische keuzes voor AZ, de gevolgen voor het teamproces en de eerste tegenslagen.

120 oefeningen om een topkeeper te worden

In samenwerking met keeperstrainer Maarten Arts heeft De Voetbaltrainer een complete leerlijn voor keepers en hun keeperstrainers in de TrainingsPlanner geplaatst. Hiermee kunt u (meer dan) een seizoen vooruit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De VoetbalTrainer nr. 247” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.