TrainersShop

De VoetbalTrainer nr. 250

 16,95

  • Louis van Gaal de totale coach – groot interview
  • Jubileumnummer; duo-interview met abonnees
  • Peter Hyballa (coronatraining als kans)
  • Fases in speelgedrag: rekening houden
  • Spelpatronen
  • Anderhalvemeter trainingen

Jubileumnummer van De Voetbaltrainer #250 – juninummer

Artikelnummer: 31047 Categorie: Tag:

Beschrijving

Louis van Gaal, de totale coach
‘Met wie openen we De Voetbaltrainer 250?’ Die vraag lag al een tijdje op de redactietafel. Bovenaan het verlanglijstje stond al snel Louis van Gaal. Net als destijds bij onze honderdste editie. Toen nog samen met
Rinus Michels, voor wie hij zoveel bewondering heeft. In al die jaren voldeed elk interview met Louis van Gaal voor honderd procent aan de meetlat van dit vakblad: unieke kennisdeling van het hoogste niveau.
Als Louis van Gaal tijd vrijmaakt voor De Voetbaltrainer, komt er altijd weer een verhaal van een vakman uit met een tijdloze bewaarstatus. Deze keer: ‘LvG, de totale coach’.

Duo-interview: De eerste en een nieuwe abonnee
Als in september 1983 voor de eerste keer De Voetbaltrainer verschijnt, is amateurtrainer Noud van Buul uit het Brabantse Knegsel een van de eerste abonnees. Noud (70) is al die jaren trouw abonnee gebleven. We spreken hem en een nieuwe abonnee in een duo-interview.

Controleur bereiken versus deze pass juist uitlokken
In vier opeenvolgende edities van De Voetbaltrainer besteden we aandacht aan spelpatronen.In dit tweede deel zetten we een aanvallend patroon tegenover een verdedigende variant die daaraan gerelateerd is.

Trainingen voorbereiden

Rekening houden met fases in speelgedrag
Als jeugdvoetbaltrainer werk je misschien met een jong team. Ook bij jonge kinderen vinden we het gewoon te spreken van een team, terwijl het misschien beter is om te spreken van groepje individuen dat geacht worden samen te spelen. Dat samenspelen en samenwerken is lang niet voor elk kind vanzelfsprekend. De Voetbaltrainer spreekt over deze kwestie met Bart Schmeits.

Jeugdopleiding FC Groningen

Opbouwen en aanvallen, maar dan anders
De Voetbaltrainer volgt de staf van Jong Oranje nu zo’n anderhalf jaar. Alle EK-kwalificatiewedstrijden werden sindsdien gewonnen, maar de technische staf ziet nog altijd ruimte voor verbetering. Vooral in balbezit moet het beter. Wat veranderde aan de basisformatie en waarom?

Anderhalvemeter oefeningen
Ze zijn er, voldoende mogelijkheden voor iedere voetbaltrainer om zinvolle trainingsvormen te organiseren. We zetten een aantal oefeningen op een rij.

Compilaties van videobeelden om met spelers te bespreken
Wat zien spelers gebeuren? Hoe vertalen ze dat naar hun eigen voetbalhandelingen? En hoe kunnen zij zich hierin verbeteren?

Column Peter Hyballa: Coronatraining als kans

Column Art Langeler

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De VoetbalTrainer nr. 250” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.