TrainersShop

De VoetbalTrainer nr. 254

(1 klantbeoordeling)

 16,95

  • Fred Grim “Werken aan stabiel RKC Waalwijk”, groot interview
  • Mini-special ‘Spelhervattingen’
  • Vrije trap, inworp, hoekschop en penalty
  • Jeugdopleiding PSV
  • Dossier O.S.S. ’20
  • EK Futsal 2022

Najaarsnummer van De Voetbaltrainer #254 – december 2020

Artikelnummer: 31051 Categorie: Tag:

Beschrijving

In dit nummer van De Voetbaltrainer #254:

Fred Grim werkt aan een stabiel RKC Waalwijk
RKC Waalwijk ‘beëindigde’ het vorige seizoen met schamele vijftien punten in 26 wedstrijden, en totaliseert in de nieuwe voetbaljaargang op het moment van schrijven negen punten uit tien duels. Hoewel daarin zeker ruimte voor verbetering zit, is de ontwikkeling van het team van trainer Fred Grim niet te ontkennen. Nu in zijn derde seizoen in Waalwijk vertelt Grim over zijn ideeën over opbouwend en aanvallend voetbal, en de manier waarop hij zijn ploeg door de woelige eerste eredivisiejaren loodst.

Efficiënter omgaan met corners
Spelhervattingen krijgen een steeds prominentere rol in het mondiale voetbal. Verschillende clubs hebben een specialist op het gebied van spelhervattingen in dienst. Dit onderstreept het belang van de spelhervattingen. In gesprek met De Voetbaltrainer gaat de bondscoach van Oranje onder 18, alsmede de nieuwe assistent-trainer van Lommel SK, Peter van der Veen, de diepte in. In dit eerste artikel komt de corner aan bod.

Effectiever omgaan met vrije trappen
Spelhervattingen spelen een grote rol in het internationale topvoetbal. Dat is ook de reden dat Oranje onder 18-coach Peter van der Veen veel aandacht aan vrije trappen besteedt tijdens de trainingen. In dit stuk vertelt hij meer over zijn werkwijze.

Het stimuleren van lef en initiatief in een wedstrijd
Het coachen van een jeugdwedstrijd heeft verschillen én overeenkomsten met de coaching bij senioren. Welke begeleiding past het beste bij de verschillende leeftijden? ADO Den Haag-jeugdtrainer Gino Ninaber neemt ons mee in zijn visie op het optimale coachgedrag tijdens een jeugdwedstrijd.

Lourens Smids visualiseert spelprincipes voor trainers en spelers
Lourens Smids (Excelsior ’31) stopte de afgelopen jaren veel werk in het visueel maken van de principes, richting collega-trainers én spelers.

Het ontwikkelen van ‘space artists’
Iedere trainer wil dat zijn of haar spelers in staat zijn om zelf beslissingen te nemen op basis van de informatie die naar voren komt uit verschillende situaties. Je wilt ervoor zorgen dat de perceptie en de acties van de spelers aan elkaar gekoppeld zijn. Spelers moeten zich daarvan bewust worden. Als trainer ontwikkel je spelers door het verhogen van hun bewustzijn. De Voetbaltrainer ging in gesprek met trainingssessie-architect Yiannis Tsalatsidis over de manieren waarop dat kan worden gerealiseerd.

Jeugdopleiding PSV
Onder 11
Keepers PSV
Middenbouw PSV

Max Tjaden, bondscoach Futsal: Shinen in spotlights
In 2022 organiseert Nederland het EK Futsal. Voor die stip aan de horizon is  Max Tjaden – bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam -uren aan het maken met zijn team. ‘Om te shinen in de spotlights, moet je zweten in het donker.’

Zaalvoetbal duurzamer en aantrekkelijker maken
In navolging van de ontwikkelingen aan de prestatieve kant is er ook vooruitgang in de recreatieve tak. Coördinator Passend Voetbal Marcel Geestman vertelt over alle ontwikkelingen binnen het zaalvoetbal en over de rol die zaalvoetbal kan hebben voor de ontwikkeling van spelers.

Column Art Langeler: The set-pieces coach

Spelers handvatten meegeven voor de strafschop
Eén welgemikte trap waarbij alleen de keeper verslagen moet worden. Op het eerste oog geen onmogelijke opgave op elf meter van het doel. Ondanks dat worden er met regelmaat strafschoppen gemist. De druk om te scoren zorgt ervoor dat het niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt dat de strafschop in een doelpunt resulteert. Peter van der Veen vertelt hoe je de spelers handvatten mee kunt geven die de kans op succes vergroten.

De aanvallende inworp als extra wapen
Per wedstrijd gooit een team zo’n 30 keer in. In vijftig tot zestig procent van de gevallen heeft dit balverlies tot gevolg. Naast het voorkomen van de omschakeling naar verdedigen kan de aanvallende inworp ook gebruikt worden als extra wapen. Peter van der Veen vertelt daarover meer.

Column Peter Hyballa: Sparringteam

1 beoordeling voor De VoetbalTrainer nr. 254

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De VoetbalTrainer nr. 254” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.