TrainersShop

De VoetbalTrainer nr. 219 | EK-special | Oranje en de toekomst

 16,95

Terugblik EK-2016 | Een kampioenschap zonder Oranje | Analyse en Conclusies
‘De dreun incasseren, de rug rechten en het vizier op de toekomst’. Bondscoach  Danny Blind vertelt over Oranje en de toekomst van ons voetbal. Een uitgebreid interview.

Verder in dit nummer: Analyse en conclusies na EK, Doeltrap lang nemen, De Jeugdvoetbaltrainer (AZ-jeugdopleiding) en het KNVB-katern met als thema ‘Doorstroom jeugdopleiding naar senioren’.

Augustusnummer De Voetbaltrainer Nr-219 (34e jaargang), 84 pagina’s

Artikelnummer: 31015 Categorie:

Beschrijving

Danny Blind over Oranje en de toekomst van ons voetbal

De dreun incasseren, de rug rechten en het vizier op de toekomst. Zo moet de winter van bondscoach Danny Blind er zo ongeveer hebben uitgezien. Na de dramatisch verlopen kwalificatiereeks voor het EK 2016 mag het Nederlands elftal uiteraard niet ontbreken op het WK, twee jaar later in Rusland. Maar het pad ernaartoe is bezaaid met hobbels en kuilen.  Het spookbeeld 1982-1986, toen Oranje drie eindtoernooien op rij ontbrak, doemt op. Blind vertelt hoe hij het wil verjagen.
In de Mediatheek en TrainingsPlanner zijn de videofragmenten uit dit artikel opgenomen.

EK-conclusies: verdediging als beste aanval

Het EK 2016 is voorbij. Hoe vaak gaan we de beelden nog terugkijken? Vermoedelijk maar weinig. D En dat is misschien best jammer, want ook uit een op het oog niet erg aantrekkelijk toernooi vallen natuurlijk lessen te trekken. En zeker voor Nederland, dat nog eens met eigen ogen heeft kunnen aanschouwen wat de ingrediënten voor succesvol voetbal anno 2016 zijn. Of je dat nu leuk vindt of niet.

‘Klein’ land Portugal toch Europees kampioen

Met Portugal kreeg het Europees kampioenschap 2016 weliswaar niet de meest spectaculaire winnaar, maar wel een waar de afgelopen decennia een solide basis is gelegd voor de allereerste winst op een eindronde ooit.  Pepijn Lijnders, momenteel in dienst als assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool FC, werd ermee besmet toen hij dagelijks samenwerkte met de geestelijk vader ervan.

Frankrijk: Griezmann en Giroud, een gouden koppel

De vergelijking met Michel Platini (1984) en Zinedine Zidane (1998) wordt voorafgaand aan de finale tegen Portugal al regelmatig gemaakt. We kijken in dit artikel terug op enkele doelpunten van Griezmann en letten dan met name op de samenwerking met ‘target-man’ Olivier Giroud. Ze vormen een gouden duo, maar wel zonder titel.

Verder in dit nummer:

Finale-doelpunt: Portugal scoort uit ingooi Frankrijk
EK-Column Art Langerer
Löw en Duitsland leveren topprestatie
Italië: Squadra zet de tering naar de nering
Counter van België
Operationele ruimte van Wales
Doeltrap lang nemen
EK online
De Verlenging