Vacatures voetbaltrainers: trainer zoekt club (of andersom)

Ben je als voetbaltrainer op zoek naar een nieuwe club? Of werk je aan de technische kant bij een club en zijn jullie op zoek naar een nieuwe trainer? Daarop is het Prikbord van De Voetbaltrainer ingericht. Je vindt er vacatures voor voetbaltrainers en plaatst zelf gemakkelijk een oproep.

Vacatures voetbaltrainers

Op deze pagina vind je uitleg en context over trainers die een geschikte club zoeken, of juist andersom. Weet je al hoe dit werkt en wil je direct aan de slag? Maak dan gebruik van onderstaande link.

Direct naar het prikbord >>

Trainer zoekt club

Allereerst is het Prikbord natuurlijk geschikt voor trainers die een club zoeken. Dat kan op twee manieren.

1. Scroll door de vacatures

Proactieve clubs zetten een vacature op het Prikbord. Als daar iets tussenzit wat je interessant lijkt, kun je er natuurlijk op reageren.

2. Plaats een oproep

Je kunt zelf ook iets plaatsen. Dat betekent dat je precies kunt omschrijven wat je zoekt. Vervolgens is er een club nodig die dit profiel zoekt en je oproep leest.

Vacatures voetbaltrainers

Club zoekt trainer

Ook voor mensen binnen een club gelden er in feite twee mogelijkheden om de juiste trainer te vinden.

1. Plaats een vacature

Omschrijf daarin wat je zoekt, voor welke team dit is en waaraan een nieuwe trainer minimaal moet voldoen. Trainers die dit lezen kunnen hierop reageren.

2. Scroll door de oproepen van trainers

Zoals hierboven uitgelegd kunnen trainers zichzelf ook promoten. Zit daar iemand tussen die aan het profiel voldoet, dan kun je met deze trainer in contact komen.

Vacatures voetbaltrainers

Hoe vind je als trainer een geschikte club?

Als trainer kun je natuurlijk ontelbare voorkeuren hebben, waarin je voor jezelf prioriteit zal moeten aanbrengen. Hieronder noemen we wat opties waarop je kunt letten als je zoekt op ‘vacatures voetbaltrainers’.

1. Afstand. Hoeveel reistijd heb je ervoor over om bij een club trainer te zijn? Hoe mooier de club, hoe groter deze afstand zal zijn, waarschijnlijk. Maar het is wel iets om over na te denken.

2. Leeftijdsgroep. Welke groep wil je trainen? Ben je een echte seniorentrainer? Of houd je ervan jeugd te begeleiden en beter te maken? Zo ja, bij welke leeftijd voeg jij het meest toe?

3. Ambities. Een trainer en een club moeten op elkaar aansluiten. Als de trainer vooral wil presteren en de club vooral een leuke plek wil bieden voor spelers, is er een mismatch. Vraag dit dus goed uit.

4. Vergoeding. Afhankelijk van het niveau waarop je training geeft, is er soms een vergoeding beschikbaar. Dit is kot pas in de eindfase van de gesprekken ter sprake, maar je kunt hierover alvast een indicatie vragen. Pas wel op dat degene die de vacatures voor voetbaltrainers uitschrijft niet het idee heeft dat je alleen voor het geld komt.

5. Sfeer. Lees je goed in voordat je naar een bepaalde club gaat. Ga het liefst ook een paar keer langs, om wat trainingen te bekijken en in de kantine een kop koffie te drinken. De sfeer moet natuurlijk wel bij je passen.

Trainingsmaterialen

Hoe vind je als club een geschikte trainer?

Het verschilt natuurlijk heel erg per club en team hoe groot het aanbod van trainers is. Eerste elftallen in de top van het amateurvoetbal kunnen vaak kiezen uit veel verschillende kandidaten na het uitschrijven van vacatures voor voetbaltrainers, terwijl er voor een O17-3 soms amper een fatsoenlijke trainer te vinden is. Zijn de opties er wél, waar let je dan op en waar vraag je een trainer naar in gesprekken?

1. Omgang met spelers. Centraal staat altijd hoe iemand met andere mensen omgaat. Met spelers, en breder getrokken met andere mensen binnen het team en de club. Welke visie heeft de trainer daarop? Welke toon? Welke leiderschapsstijl?

2. Visie op speelwijze. Als de club een bepaalde visie heeft op de manier van spelen, zal de trainer hier op z’n minst dichtbij moeten zitten. Anders maakt hij of zij keuzes die niet stroken met de clubvisie. In gesprekken kun je hier goed op doorvragen.

3. Manier van training geven. Het voorbereiden, leiden en evalueren van trainingen is een van de kerntaken van een trainer. Hoe willen jullie als club dat er wordt getraind? En in hoeverre sluit dit aan op de manier waarop de trainer hiernaar kijkt? Dit is cruciaal om in vacatures voor voetbaltrainers te vermelden of later in gesprekken op door te vragen.

4. Rol binnen de club. Een trainer begeleidt niet alleen het eigen team, maar vervult ook een functie binnen de club. Hij of zij spart met andere trainers, leent spelers of schuift ze juist door en is aanwezig bij clubactiviteiten. Belangrijk is om te weten hoe de trainer dit ziet en hoe pro-actief hij of zij hierin is.

5. Ambities. Zoals de ambities van de trainer moeten aansluiten op die van de club, zo geldt dat ook andersom. Het startpunt vanuit de club is daarbij wat de doelen zijn. Willen jullie spelers zoveel mogelijk plezier bieden? Zo goed mogelijk opleiden? Zoveel mogelijk laten winnen? De trainer moet zich goed kunnen vinden in dit streven.

Club zoekt geschikte trainer

Prikbord gebruiken

Kortom, ben je op zoek naar vacatures voor voetbaltrainers, of zoek je als club naar een geschikte trainer, zorg dan dat je je huiswerk goed hebt gedaan. Bedenk eerst wat je precies zoekt en plaats daarna de vacature of oproep.

Verbeteringen Prikbord

Overigens wordt er momenteel gewerkt aan een upgrade van het Prikbord. Daarin nemen we nieuwe functies op en verbeteren we de interface. Heb je suggesties om het onderdeel ‘Vacatures voetbaltrainers’ te verbeteren, laat het dan weten via de Ideeënbox.