Met het kleinste spelersbudget van de Eredivisie eindigde RKC Waalwijk het seizoen 2021/2022 knap als tiende. Ook dit seizoen presteren de Waalwijkers goed, met slechts twee nederlagen in de eerste negen competitiewedstrijden. Dat succes is niet in de laatste plaats de verdienste van Joseph Oosting (50), die al een leven lang trainer is maar bij RKC pas voor het eerst de kans krijgt als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Oosting nodigt De Voetbaltrainer voor het oktobernummer uit om een dag mee te lopen, vanaf het ontbijt tot en met het middagprogramma. ‘Ik kan wel aan je vertellen hoe we hier precies werken, maar veel sterker is het nog als je het met eigen ogen ziet.’

Uniek inkijkje

Na elke trainingsweek documenteert de staf van RKC de gehele trainingsweek in een Keynote-presentatie. Daarin staan alle dagschema’s, geplande gesprekken, fysieke data, getekende oefenvormen en bewegende trainingsbeelden van de hele week. Joseph Oosting heeft een van deze weekdocumentaties gedeeld met De Voetbaltrainer.

Abonnees op de Mediatheek kunnen via deze link de complete trainingsweek van zo’n 25 pagina’s van Oosting inkijken, met daarin nog veel meer linkjes naar videobeelden van training en wedstrijdanalyse.

Abonnees op de TrainingsPlanner kunnen via deze link de oefenvormen van de trainingsweek van Oosting inzien.