Ajax verlengt contract met Fred Grim

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Fred Grim werd na zijn keeperscarrière actief als keeperstrainer bij de jeugdopleiding van Ajax. Grim behaalde in 2003 het diploma Trainer/Coach 1 – jeugd van de KNVB. Vorig jaar juli werden Grim en John van den Brom aangesteld als trainers van Jong Ajax. Zij volgden daarmee John van ’t Schip en Marco van Basten op. Sinds 16 maart jongstleden maakt Grim deel uit van de trainersstaf van het eerste elftal, waar hij als keeperstrainer actief is.

De 39-jarige Grim maakte acht jaar lang deel uit van de eerste selectie van Ajax. Vier keer won hij met Ajax het landskampioenschap (1995, 1996, 1998 en 2002). Fred Grim kwam in 1984, via de amateurs van JOS, bij de selectie van het eerste elftal van Ajax. In 1987 verhuisde hij voor acht seizoenen naar Cambuur Leeuwarden. In 1994 keerde Fred Grim terug bij Ajax, waar hij in 2002 zijn actieve loopbaan beëindigde. In totaal verdedigde Fred Grim in 101 competitiewedstrijden het doel van Ajax. Hij speelde 125 officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst.