De Mediatheek is in principe bedoeld voor abonnees, maar steeds vaker zetten we zo nu en dan ter kennismaking een video open. Welke clipjes werden het meest bekeken in dit kalenderjaar? 

5

Op de vijfde plek staat een video waarin naar voren komt hoe Peter Bosz de controlerende middenvelder wil vrijspelen. Bosz: ‘Als we hem bereiken, moeten de 9 en 10 van de tegenstander ook echt zijn uitgespeeld.’

4

Op plek vier staat een video van Arne Slot die hoort bij zijn interview in ons vakblad over diepgang. Daarin geeft hij specifieke tips, onder meer over het nemen van een ‘aanloop’. Hij ondersteunt dit naar spelers toe met beelden.

3

Op drie staat een video waarin het Leeds United van culttrainer Marcelo Bielsa op een ongelofelijke manier omschakelt na balverlies. Daarin creëert het dankzij een ijzeren discipline een 7:1-overtal. 

2

Dat (zo nu en dan) zeer compact op eigen helft verdedigen steeds minder een taboe is in Nederland, blijkt wel uit het feit dat een video waarin het zeer verrassend presterende Deportivo Alavés dit goed doet op de tweede plek staat in deze top-vijf.

1

De best bekeken video van 2018 is er een waarin een speler die een zeer succesvol jaar kende centraal staat: N’Golo Kanté. En dan niet toevallig zijn grootste kwaliteit: het veroveren van ballen door het spel te lezen

Mediatheek

Je bekeek net vijf openbare items uit de Mediatheek. Wil je toegang tot honderden wedstrijdvideo’s, besprekingen en interviews?

–> Abonneer je dan op de Mediatheek!

Bekijk ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.