TrainersShop

Trainen op spelpatronen (boek)

 14,95

‘Enige tijd geleden praatten we bijna alleen maar over spelpatronen’, zei Michele Santoni vorig jaar in De Voetbaltrainer. ‘Tegenwoordig is er veel aandacht voor spelprincipes. Die zijn inmiddels dusdanig ingeburgerd, dat het weer tijd wordt om patronen in te slijpen.’ Spelprincipes bieden spelers houvast, maar automatismen creëren en het spel versnellen lukt pas écht met spelpatronen.

Wat verstaan we precies onder spelpatronen? Waarom zijn ze belangrijk? Hoe kun je ze toepassen ? Het boek ‘Trainen op spelpatronen’ vertelt je er alles over!

Boek ‘Trainen op spelpatronen’, de vertaling naar het trainingsveld, 116 pagina’s, Nederlands, Paperback € 14,95

 

Artikelnummer: 20443 Categorie:

Beschrijving

In dit boek werken we 25 spelpatronen uit. Eerst gaan we kort in op de theorie over spelpatronen. Daarna staan de spelpatronen zelf centraal, met de praktische vertaling naar het trainingsveld. Voor de trainingsvormen geldt dat we deze duidelijk laten zien in tekening (opstelling) met hierbij een heldere uitleg. De trainingsvormen zijn goed aan te passen naar niveau en leeftijd, dus naar de situatie die het beste bij jou als trainer past.

Voorbeeldpagina’s (inkijkexemplaar)

Hieronder kun je een inkijkexemplaar bekijken met enkele pagina’s uit het boek, om je alvast een indruk te geven van de inhoud en de oefenvormen.

Bekijk het inkijkexemplaar

Keuze voor spelpatronen

Van alle 25 spelpatronen in dit boek vallen er 20 onder ‘aanvallen’, simpelweg omdat aanvallen zich beter leent voor het uitvoeren van spelpatronen dan andere teamfuncties. In het laatste deel van het boek komen vijf verdedigende patronen terug.

Trainen op spelprincipes

Dé basis voor het toepassen van spelpatronen zijn spelprincipes. In ons eerder verschenen boek – het succesvolle Trainen op spelprincipes – leer je wat spelprincipes precies zijn. Waarom zijn ze zo belangrijk? En hoe pas je ze toe? De spelprincipes worden in dit boek uitgewerkt in 40 praktische oefenvormen.

Trainen op spelprincipes
Must read voor iedere trainer die meer wil weten over spelprincipes.